Jeugdsportfonds

JEUGDSPORTFONDS GEMEENTE DOETINCHEM

Vanaf september 2016 gaat de gemeente Doetinchem gebruik maken van het Jeugdsportfonds.

Het Jeugdsportfonds is een particuliere organisatie die de contributie en/of de sportattributen betaalt voor kinderen uit gezinnen die leven van een uitkering, in de schuldsanering zitten of een inkomen hebben onder het sociaal minimum.Naast het Meedoen arrangement waar jullie naar alle waarschijnlijkheid al bekend mee zijn wordt het Jeugdsportfonds ingezet voor kinderen woonachtig in de wijken Noord en Overstegen.

Hoe werkt het Jeugdsportfonds?
Het Jeugdsportfonds vergoedt maximaal 225 euro aan contributie. Zijn er minder kosten verbonden aan de contributie dan is het mogelijk dat de aanvrager voor 90 euro sportmaterialen kan kopen bij de geselecteerde sportwinkel in Doetinchem.Na aanvraag van een intermediair bij het Jeugdsportfonds wordt de aanvraag gehonoreerd of afgewezen. Als de aanvraag gehonoreerd wordt kan het kind binnen drie weken gaan sporten bij de vereniging.

Intermediairschap
Sportservice Doetinchem heeft twee buurtsportcoaches aangesteld die de aanvragen gaan verzorgen voor het Jeugdsportfonds. Zij zijn zowel contactpersonen van de gezinnen als voor de sportverenigingen. Zij zijn tevens de enige personen die aanvragen kunnen indienen bij het Jeugdsportfonds.

Wanneer kan een sportvereniging mee doen?
Een aanvraag kan alleen gehonoreerd worden als de sport aangesloten is bij NOC*NSF. Onderstaand vind u een overzicht van deze sporten.

* Balsporten (voetbal, honkbal, hockey, korfbal, basketbal, rugby, handbal, volleybal)
* Verdedigingsport (Judo, karate, div. verdedigingssporten, boksen)
* Watersport (zwemmen, waterpolo, zeilen, surfen)
* Racketsport (tennis, badminton, squash)
* Overige (turnen/gymnastiek, atletiek, schaatsen)