Fysiotherapie Engelaar

logo_engelaar

 

 

 

Voor sporters is een optimale samenwerking tussen fysiotherapeut en coach/trainer van groot belang. Handbalvereniging Artemis ’15 werkt samen met  Fysiotherapie Engelaar om sporters zo spoedig mogelijk weer fit het veld op te krijgen.

Sporters van alle leeftijden kunnen op korte termijn bij de fysiotherapeut terecht, omdat zij als geen ander weten hoe vervelend het is om geblesseerd langs de kant te staan. Bij geblesseerde sporters zorgen zij voor een overdracht naar alle betrokken partijen binnen de vereniging, zodat er duidelijkheid is over het behandelplan en de inzetbaarheid van desbetreffende sporter.

We zijn een overkomst aangegaan waarin het volgende is opgenomen zodat duidelijk is welke weg er bij een blessure dient te worden bewandeld.

Het medisch beleid van handbalvereniging Artemis’15 vormgeven door korte lijnen te creëren tussen de leden en trainers van de handbalvereniging en de fysiotherapeuten van Fysiotherapie Engelaar. Hierdoor kunnen geblesseerde leden snel gezien worden voor diagnostiek en blessurebehandeling. Vervolgens is er contact tussen trainer en behand
elend fysiotherapeut, zodat het duidelijk is hoe de revalidatie eruit gaat zien en in hoeverre een speler ingezet kan worden tijdens training/wedstrijd.

Blessures binnen de handbalvereniging (waar mogelijk) voorkomen door kennis en kunde omtrent blessures/trainingsbelasting te vergroten bij trainers van handbalvereniging Artemis ’15 door middel van voorlichting (2x per seizoen) verzorgd door Fysiotherapie Engelaar.

De fysiotherapie is geldig voor de gehele vereniging, zowel selectie als niet-selectie, senioren- en jeugdleden.

Selectiespelers / seniorenteams kunnen wanneer ze in het weekend geblesseerd raken, op maandag terecht voor consult/diagnose/behandeling. Wanneer de blessure tijdens een training ontstaat worden ze binnen 48 uur ingepland, zodat er snel duidelijk is wat spelers wel/niet kunnen tijdens de volgende activiteit.

Jeugdleden dienen overleg te plegen met trainer/coach alvorens contact te leggen met de behandelend fysiotherapeut. Trainer/coach is en blijft het eerste aanspreekpunt en contactpersoon tussen jeugdlid en fysiotherapeut. Daarna vindt de directe communicatie plaats tussen jeugdlid /ouder jeugdlid en behandelend fysiotherapeut.

Wilt u meer informatie neemt u dan contact op met de betreffende trainer of het bestuur.

IMG_0043